Informacje
- produkt dostępny jest w klasach jakościowych : A/B, B/B, B/C
- na życzenie klienta powierzchnię blatu kuchennego możemy pokryć ekologicznym olejem naturalnym, nadającym mocną i odporną powierzchnię,
- posiadamy również oleje zawierające pigmenty, przy zastosowaniu których uzyskujemy efekt rozjaśnienia lub przyciemnienia naturalnego koloru drewna,
- istnieje możliwość zaokrąglenia lub fazowania krawędzi blatu od strony frontowej,
zobacz przykład>>.
Zastosowanie
- Roboczy blat kuchenny,
- Wyspa kuchenna,
- Aneks kuchenny,
- Nadaje się również do sklepów, barów, restauracji.
Wymiary
- Grubość: 26, 27, 28, 30, 38, 40, 45 mm
- Szerokość: od 600 mm – 1 300 mm
- Długość: max 5 000 mm
Zalety
|
- sposób wykonania blatu kuchennego oraz użyty do tego celu materiał wpływa w dużym stopniu na charakter kuchni,
- blat kuchenny dodaje kuchni specyficznego ciepła, zapachu, budując niepowtarzalny klimat i atmosferę,
- do produkcji blatów kuchennych stosuje się wyjątkowo twarde gatunki drewna (dąb, orzech, buk, akacja, czereśnia)
- inną zaletą blatów z litego drewna jest to, że gdy się zniszczą, ich powierzchnię można zeszlifować i ponownie odnowić,
- zakupiony blat kuchenny jest gotowy do zamontowania i użytkowania.
- blaty kuchenne nie są odporne na cięcia, zarysowania i wysoką temperaturę,
- nie należy ich moczyć, można jedynie przecierać wilgotną szmatką z użyciem neutralnego płynu,
- niewskazane jest używanie syntetycznych farb czy lakierów ze względu na częsty kontakt z żywnością,
|
Wady
|
Pakowanie:
Gotowe blaty pakowane są w folię termokurczliwą oraz tekturę falistą zabezpieczającą przed uszkodzeniem.
Zdjęcia gatunków
Blaty kuchenne można u nas nabyć w różnych gatunkach, zdjęcia przedstawiamy niżej.